gordijnen

Overgordijnen
overgordijnenOvergordijnen maken je huis af, ze geven sfeer en warmte in uw woning, het geeft privacy en is geluiddempend.
In combinatie met uw meubels en de juiste vloer zijn gordijnen de final touch voor uw interieur.
Wij bieden u een groot assortiment aan gordijnstoffen, ook hebben we van veel soorten kamerhoge showbanen gemaakt, zodat u ze goed kunt zien en ook gemakkelijk even mee kunt nemen om thuis te bekijken.
Je hebt natuurlijk veel soorten en kleuren,daarin geven we u graag advies en kijken met u mee wat bij u past en bij uw interieur
Wij bieden u o.a. de collectie aan van: vriesco, toppoint, holland haag, dekortex, ado, artelux, your edition, unland , boelart Moens,vadain, lefferink en de wilde.
Er zijn gordijnen van natuurlijke stoffen,zoals linnen en katoen,maar je hebt ook veel syntetische stoffen zoals polyester en viscose.
Het voordeel van polyseter en viscose is dat ze minder snel verkleuren en niet zo snel zullen krimpen als je ze gaat wassen. Linnen kun je helemaal al niet uitwassen want dat krimpt zeker,ook katoen is gevoelig voor krimp.
Hebt u een keus gemaakt, dan komen wij bij u langs om alles op te meten en eventueel advies te geven.
Dit doen we gratis, en we komen ze ook gratis bij u thuis ophangen.
Ook worden de gordijnen gratis bij ons in ons eigen atelier gemaakt.

Inbetweens
inbetweensInbetweens zijn stoffen die net iets dikker zijn dan vitrages en dunner dan gordijnen,eigenlijk zegt de naam het al “tussenin”
Het zijn vaak soepelvallende stoffen en kunnen op allerlei manieren gemaakt worden. Wilt u ze met een vlinder plooi of met een triplooi, met vlinderplooi en tegelijk een retourplooi, of met ingeslagen ringen het is allemaal mogelijk.
Al deze manieren maken we voor u in ons eigen atelier helemaal gratis (bij ingeslagen ringen betaald u alleen de ringen)
Ook zijn deze stofen meestal geschikt voor vouwgordijnen.
Ook deze stoffen zijn er in allerlei soorten, polyester inbetweens ,deze kun je gemakkelijk wassen en zijn dus erg praktisch
Inbetweens met linnen of katoen zullen sneller gaan krimpen dan polyester inbetweens
Velen denken dat deze stoffen alleen maar in lichte kleuren zijn, maar je hebt ze nu ook steeds meer in kleur,
Bv grijstinten,aardetinten enz, en natuurlijk met allerlei designs zoals strepen, bloemen en blokken.

Vitrages
Vitrages zijn de dunnere stoffen ook wel glasgordijn genoemd.een vitrage kunt u prachtig combineren met een overgordijn.ze zijn decoratief en kleden uw raam af
Ook als u toch iets voor het raam wilt, maar u wilt nog wel naar buiten kijken dan is vitrage een prima oplossing.
Vitrges zijn er in vele soorten en kleuren bv de voile, de sablé, batist,.
Een vitragen is ook uitermate geschikt voor spanvitrage voor bijvoorbeld een deur
Ook de vitrages maken we geheel gratis voor u,(behalve de spanvitrage)
Wilt u eens wat anders, dan laat u door ons een mooie kant aan uw vitrage zetten en plooien wij hem voor u in
Ook kunt u er een rand tusen laten zetten, zo hebt u vele mogelijkheden, omdat wij alles in ons eigen atelier maken.
U zegt hoe u het wilt hebben en wij proberen het voor u te maken.

Vouwgordijnen
vouwgordijnenVouwgordijnen geven uw interieur warmte en ze geven en speels effect.
Houd u niet van het strakke, dan zijn ze geschikt voor u.
Ze kunnen gemaakt worden van een wat dunnere stof bv inbetween, waar u dan nog wat doorheen kijkt, of van een dikkerestof bv overgordijnstof, zodat u het ook gelijk dicht heeft. Ook zijn vouwgordijnen prima te combineren met een overgordijn er voor.
Wilt u eens wat anders dan kunt u onderin een aantal ringen laten slaan, of u laat er een mooi kantje aanzetten.
Vouwgordijnen worden in ons atelier zelf gemaakt. U kiest de stof uit in de winkel en dan maken wij het voor u compleet.
Uiteraard komen we eerst meten en hangen we ze ook bij u thuis op.
Doordat wij ze zelf maken, zijn we een stuk goedkoper dan de meeste vouwgordijnleveranciers.
Als u de maten hebt maken wij geheel vrijblijvend een offerte.

Rolgordijnen
roldgordijnenAl jarenlang zijn rolgordijnen zeer gewild,onze moderne collectie kent unieke accessoires, bijzondere kleuren, mooie dessins en uit de natuur geïnspireerde stoffen.
Je vindt altijd een rolgordijn dat bij je past. De collectie bevat talrijke effen gekleurde stoffen.Kies je voor je lievelingskleur, de kleur van je interieur of juist voor een kleur die heel gedurft is.
Met èèn van de accessoires maak je je rolgordijn helemaal naar jouw wens. Een combinatie van een rolgordijn met een gordijn of inbetween geeft ook een mooi uitstraling.
Alle rolgordijnen worden op maat gemaakt en gratis bij u thuis opgemeten en bevestigd.
De merken B & C, sailtex , multisol en luxaflex zijn bij ons verkrijgbaar.

Duorolgordijn
duorolgordijnHet duorolgordijn is het pronkstuk van nu onder de rolgordijnen. Een duorolgordijn combineert het beste van twee klassiekers, namelijk de stijl van het originele rolgordijn en de functionaliteit van een horizontale jaloezie.
Het is en uniek produkt, dat bestaat uit twee stoflagen die kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. De variatie in de
lichtval die het duorolgordijn biedt is eindeloos.Wil je genieten van het zonlicht en ook van je duorolgordijn, schuif dan de transparante banen over elkaar, zodat het zonlicht er doorheen kan komen. Ook sfeervolle lichtinval is natuurlijk
mogelijk, je beweegt je duorolgordijn in èèn beweging ,ee met de stand van de zon.
De stoffen hebben verschillende wevingen,van grof tot heel fijn en hebben ook verschillende kleuren, van wit to zwart , van beige tot bruin.


Plisségordijnen
plisse gordijnenPlisségordijnen zijn bijzonder mooi en een aanwinst voor iedere woning.plisségordijnen hebben een enkele laag stof.
Je hebt ook dupligordijnen, deze hebben een dubbele laag stof. Het dupligordijn heeft als voordel dat er geen gaatjes zichtbaar zijn, waar de koordjes doorheen lopen, deze zitten er nu tussen in, bij een plisségordijn zie je deze wel.
Wist je dat je met deze ‘gordijnen’kunt besparen op je energie kosten? Als je deze dicht laat hou je de kou buiten en blijft het binnen behaaglijk warm.
Wanneer het buiten warm is, vind je binnen aangename verkoeling. Heb je een parket- of laminaatvloer dan werkt de plissé- of dupligordijn tevens geluiddempend.
Je kunt ook kiezen voor een twee-in één-model, dan heb je een verduisterende stof voor sávonds en s’nachts en een transparante stof voor overdag, gecombineert in één plissé-of dupligordijn. Dit model is natuurlijk uitermate geschikt voor de slaapkamer.
Ook kun je kiezen voor een vrij pakket, dan kun je het gordijn ook in het midden van je raam hangen, zodat je minder inkijk hebt.De plooibreedte van de plisségordijnen is 20 of 32 mm en de dupligordijnen hebben een plooibreedte van 25, 32, of 64mm.

 Paneelgordijnen
paneelgordijnenPaneelgordijnen zijn eigenlijk gewoon lange rechte stukken stof met aan de bovenkant klitteband en onderin een zoom.
Doordat je de panelen aan een paneelrail hangt kun je ze voor elkaar langs schuiven. Dat schuiven kun je met de hand doen of met een koordbediening.
Deze panelen kun je in verschillende soorten stof laten maken, je kunt er ook voor kiezen om bv. een dichte stof of te wisselen met een transparante stof.
Deze paneel gordijnen worden door ons zelf in ons eigen atelier gemaakt. Door verschillende desinns of kleuren te combineren ontstaat er een uniek eigentijds geheel.Ze zijn goed toepasbaar bij grote ramen en schuifpuien. Aan de hand van de breedte van je raam gaan we overleggen hoe breed en hoeveel panelen je wilt hebben.


Vallen
vallenWij bieden een uniek en zeer ruim assortiment vallen. Omdat alle vallen in ons eigen atelier op maat worden gemaakt kunt u zelf helemaal kiezen wat u wilt.
U maakt een stofkeuze en geeft aan wat voor soort val u wilt en wij maken hem voor u op de gewenste maat.
Uiteraard komen wij deze vallen gratis bij u opmeten en eventueel ophangen.
Doordat er in de loop van de jaren heel veel vallen uit de collectie zijn gegaan zijn wij op het idee gekomen om zelf vallen te maken.
Enkele voorbeelden:
Strakke val met kant ( dus een stuk stof met een kant eronderaan), deze hangt strak voor uw raam.
Val met ingestikte plooien (dit is eigenlijk een nepvouwgordijn,want hij blijft altijd op dezelfde hoogte hangen.)
Val met boogje onderaan (zie foto)
Val met breed zoom eventueel met ingeslagen ringen.
Deze vallen hangen meestal strak voor uw raam en omdat strak ook strak moet zijn kunt u onderin eem aluminium strip krijgen.
Doordat deze zwaar is hangt uw val mooi strak voor uw raam.
Wij hebben een enorme keuze aan kant: kort, lang , smal , breed.
U kunt ze onderaan de val doen of er tussen in. Ook kunt u ervoor kiezen om ze onderaan een rolgordijn te doen of vouwgordijn.

Bisschop Tapijten
Oude Rijksweg 157/A
7951ED Staphorst
Tel. 0522 - 46 18 52

BTW: NL 820287489B01
KVK: 05044515